Monday, 12 October 2015

Park Jimin's Birthday


So today is my little pumpkin aka park jimin birthday. I wanna wish u a happy birthday thanks for ur existing in this cruel world. Its so blessed to know u park jimin. u're my inspiration and idol that I adore u so much. Im so thankful to have u in bts. u're so precious that someone can't never replaced u. Bcs u is u. Park jimin is park jimin. I hope u'll be happy in ur family side and the rest of bangtan member. Today is ur bornday. Let ur body reat and dont skip ur meal. Pls take enough sleep. u alr did ur best i know. Jimin, I just eant u to know that I'll always be by ur side and supporting you and the rest of bts. Bcs yall is like my other half. Its like I cant live without yall. U always make happy and laughing whenever I watched ur stupid joke at bangtantv. u dont k ow how happy I am when yall reached first won during hwayangyounghwa pt 1 era. i know yall have hardwork to won that first place and yall rly deserved it! I even crying that time bcs doesnt believe that all my babies won the awards. This year I cant streamin during MAMA2015. I alr continue my study. I have to catch my dream like yall catched ur dream too. I'll pray for you to succeed im future as singer bcs ur voice rly can go far. The rest of bts! Thanks for being born, again happy birthday dear park jimin. Remember, I always love you. Dont lost ur hope and dont ever feel insecure to others bcs urself is alr a goals. Lastly, fighting jimin!!!! 


Monday, 5 October 2015

Fangirl

Hello. 


Hm so I just scrolled my twitter timeline than I saw smth like 'what if you leave the fandom someday?'. Okay firstly, I have been thinking abt this. But I'm scared to give my opinion. Its more like I'm not ready to leave the fandom. Ikr being  fangirl and huhuhaha isn't suit for me anymore. Ppl out there who is in my age, is busy struggling and fight for their future. While me? I'm still fangirling and waste my time to updated abt my idol. What did they do? Where did they goin? Even busy asked them what did you have for your lunch today? This isn't make a sense I know. I still thinking whether to leave the fandoms or not bcs im in dilemma between 3 boyband rn. 


Bangtan will make their comeback this october and how will I leave them tell me? They're my life or even a part of me. But I know the day will come soon. The day that I make a decision to leave the fandom and start to focus on my future. The day that I realize being a true fangirl. The day that I will thanked bangtan for cherish with me and stick with me and make me happy and laugh. I will thanked them for their existed and produced a good music. The day that I will thanked them for attracted me into this fandom. I will thanked them for everything they made for me. 


Just, will you wait for that day to come to you? Idk and I still searching for the answer.....

Friday, 13 March 2015

PUMPKIN

      Aku ni boleh dikategorikan sebagai pencinta haiwan yang bernama kucing. Selalu je kucing datang rumah aku. Sampai lah satu hari ni mak sedara aku bagi kucing yang dia ambik kat flat kawan dia. Kucing ni kucing terbiar. Jadi aku pun ambik. Kucing ni ada dua beradik. Sekor betina sekor jantan. Yang jantan nama pumpkin. Yang betina nama marshmallow. Sejak  aku bela mereka aku cikup gembira dengan telatah kucing kucing aku ni. Comel! Aku layan dia. Aku bagi kasih sayang. Memang aku sayang sangat sangat kat mereka ni. Lagipun mak sedara aku tu pisahkan dia dengan mak mereka. Masa tu umur pumpkin dengan mellow ni baru sebulan setengah. Hari hari aku layan kerenah dia. Aku gomol gomol mereka. Sampai kan tandas dia pun aku cuci. Aku rela buat semua tu. Langsung takda erti jijik dengan najis najis mereka. Sebab aku sayang kucing kucing aku macam aku sayang diri aku. Bagi aku mereka tu nyawa. Masa mula mula membela mereka hanya tinggal dalam kotak. Lama kelamaan aku rasa mereka tidak selesa. Mereka pun nak membesar jugak kan. Jadi aku mintak mak aku support semua barang kucing kucing aku termasuk sangkar litter dan makanan. Aku jaga mereka sampai perut dorang ni buncit. Umur pun dah nak masuk 2 bulan. Aku nampak lah pumpkin dengan mellow ni membesar depan mata aku. Sampai lah hari ni. Aku nak pergi kenduri petang tadi. sebelum bertolak tu aku cakap 'mak kucing ni nak masukkan dalam sangkar'. Mak aku melarang. Dia kata tak payah. Biar je dia main main. Aku tak sedap hati. Tapi aku biarka jelah. Sebeum.bertolak tu pumpkin sempat melompat masuk ke dalam kereta seolah nak ikut kami sekeluarga. Aku tak sangka rupanya tu kali terakhir aku tengok telatah comel dia. Balik je dari kenduri benda pertama aku cari mestilah 'adik adik' aku tu. Aku dengar mellow mengiau. Aku tanya mellow mana pumpkin. Dia seakan paham hanya mengiau kekonon nak cerotakan hal yang terjadi. Aku yang gak oaham bahasa kucing terus mengambil balang biskut kucing dan menggoncang. Biasanya aku akan buat camtu sebab 'adik adik' aku tu tahu cara aku panggil dia. Tapi takda. Sepi! Aku dah risau. Mana pumpkin kenapa tak balik lagi. Terus aku jerit suruh mak ayah aku cari. Sebab mereka yang beriya tak kasi aku masukkan adik adik aku dalam sangkar. Sekali ayah aku jumoa dia dah kat teoi longkang terkulai tidak bernyawa. Masa tu hati aku macam nak pecah. Kecewa sebab aku tahu pumpkin dah tinggalkan aku. Selama lamanya. Aku terus nangis teresak esak sambil mengungkit kalau aku masukkan mereka dalam sangkar mesti oerkara ni takkan berlaku. Mana nak cari pumpkin lagi. aku nak pumpkin. kesian mellow tinggal seekor. Mellow seolah mengerti hanya berduka. Aku suruh mak aku gaul nasi kat dia pun dia tak selera makan. Biasa dia berebut dengan pumpkin. Dia makan bersama sama. Sedihnya. Sudahlah adik aku tu mati dalam keadaan terseksa. Mata kiri dia terkeluar. Mesti dia sakit sangat. Kesiannya dia. Aku dapat rasakan kesakitan pumpkin. Kesiannya adik aku tu. Berulang kali aku mengungkit kalau aku masukkan mereka dalam sangkar mesti perkara ni takkan terjadi. Sampai lah ayah aku tanam pumpkin. Aku pujuk mellow. Sebab wajah dia memang sedih. Kasihan dia. Dah takda kawan. Bersabarlah adik. Nanti kakak cari kawan baru untuk adik. Adikku pumpkin moga tenang disana. Ingat selalu kakak sayang pumpkin. Kakak sayang sangat sangat. Kakak tak boleh tidur fikirkan pumpkin. kakak tahu pumpkin dengar. kakak sayang pumpkin!

Wednesday, 4 March 2015

AGENT SURFINE HITECH DRIVING SCHOOL HULU LANGAT WAS SUPER SUCK!

Assalamualaikum.

Aku nak cerita pengalaman aku kat surfine hitech driving school, hulu langat ni kat semua orang! Memang niat nak ambik lesen lepas spm. Jadi mak ayah aku pun tunaikan impian aku tu. Sebab aku fikir kalau ada lesen senang tak payah mengharap ayah aku dah. Jadi parents aku ambik keputusan nak ambik agent. Ada lah jiran aku ni dia agent sekolah memandu surfine tu. Mula mula tak tahu pun. Ingat dari amsa ke gemilang ke mana mana lah kan. Masa mula mula dia datang rumah aku ambik nak dengar ceramah okay je. Sebab aku pun bukan kenal dia kan. Aku ni jenis jarang keluar rumah. Keluar kalau nak buang sampah angkat kain sidai kain jelah kan. Sejak dah besar ni jarang kluar rumah cam nak lepak lepak depan rumah ke memang bukan aku lah.

Kisahnya macam ni. Aku dah berjaya dapatkan lesen L. Lepas tu mula rutin nak belajar memandu. Masa tu bulan 1. Awal bulan 1 lah. Belajar kereta mula mula okay je dengan dia ni. Best lah. Cuma yelah newbie kan. Bawak kereta pun takut takut. Lepas tu kali kedua. Dah awal bulan 2. Masa ni tak belajar sebab yelah mcm entri aku yang sebelum ni nak ambik lesen sekarang harom payah. Kena ada thumbprint bagai sebab nanti takleh nak test. Lepas tu belajar yang ke-3 kali ni kat jalan raya. Alah kawasan perumahan area putrajaya  tu. Dari sini dah start perangai agent aku ni yang aku kurang senang. Dia suka merepek benda benda yamg takda kaitan dengan kelas memandu masa hari tu. Aku iya kan jelah malas nak layan dia. Dan selang sehari belajar kali ke-4. Kali ni masih jalan raya. Area jalan 3 bangi tulah. Ada juga perangai dia yang aku kurang senang. Dia ni cepat melenting. Mungkin sebab perempuan tua. Takpa aku faham. Aku cuba lagi sabar kan hati aku sedaya yang boleh.

Sampai lah masa ke-5 kali aku belajar. Dia bawa aku pergi trek kat surfine ni lah kan. Masa ni ada lah kawan aku. Dia tua setahun dari aku. Jiran jugaklah. Dia belajar jugak dengan agent aku ni. Dia ada bagitahu, cik kasturi( bukan nama sebenar) ni suka maki orang. Tapi takpa akak faham. Mungkin dia nak anak murid dia pandai. Okay aku ambik positif kata akak ni. So pagi tu akak tulah yang agent tu ajar dulu. Sebab akak ni repeat. Pertama kali dia test jpj gagal. So ni cubaan kedua. Lama jugak lah dia ajar. Dari pukul 8.30 sampai 12.30 lama kan? Kau rasa aku jadi apa? Aku tengok jelah litar tu yang penuh orang bawak kereta ada lori trektar. Memang ramai. Nak dijadikan cerita cuaca memang panas. Lepas je akak tu habis belajar tibalah giliran aku. Aku pun cam excited lah nak belajar naik bukit parking tiga penjuru and so on. Excited tu terbit kejap je. So mula mula aku belajar parking. Agent aku ni ajar mula mula parking. Ok settle. Lepas tu dia suruh aku pusing buat lagi parking. Kali ni dia dah tak tunjuk. Apa kau expect dah lah ajar sekali pastu kau yang masih blur blur ni kena buat tanpa diajar. Okay pasrah! Aku pun buat lah parking. Bla bla tiba tiba awak ni tak nampak ke. Dah buta ke apa? Awak tak faham bahasa melayu ke? Pastu aku ni kan gemuk. So kau bayang orang gemuk cam aku kena hulurkan kepala ikut tingkap semua sebab nak tengok tayar tu jejak tak garis kuning. Dia pun cakap itulah susah orang badan gemuk ni. Nak bergerak pun terhad. Aku telan lagi mentah mentah orang mengata aku. Sebab aku fikir positif. Takpa. Aku okay. Aku kuat! Tapi bila dah sampai satu tahap aku ada lah tersalah sikit. Dia tengking aku kuat gila. Tempat parking dekat dengan kantin tau. Kau rasa? Semua orang dengar kat situ. Orang pandang pun dah lain macam. Malu gila weh. Dia tengking aku tu sampai ada sorang pakcik tegur sabar kak kasturi sabar! Kau rasa? Malu tak? Gila tak malu. Pahit perit aku telan lagi. Biarlah malu pun aku nak belajar. Aku masuk balik kereta cuba lagi nak parking. Kali ni betul betul agent aku ni menguji kesabaran aku. Kali ni kau tahu dia kata apa? Dia kata 'aku tampar budak ni kang'. Kau rasa? Aku cakap terus terang lah ni first time aku kenal orang luar yang perangai kepala angin macam ni. Dia nak tampar aku kau tahu. Dia siapa? Mak aku? Ayah aku? Dia tu dah lah orang luar. Okay lah jiran org luar lah kan? Aku tak kenal dia serious. Bila dia cakap je nak tampar aku terus muka aku berubah. Tahan sebak satu hal. Kau rasa? Kau dah boleh expect apa yang aku rasa? Lepas dia cakap dia nak tampar aku terus aku terpampan cam dah tak terdaya. Terus aku cakap kat dia. Okay lah cik kasturi. Saya belajar sampai sini je hari ni. Saya dah tak boleh masuk. Kau kalau orang mengajar tapi marah marah senang ke kau nak masuk? Marah ni ada dua jenis. Kalau marah yang macam teacher umi ke apa ke masa kat sekolah dulu ya cepat masuk. Ni marah dia kepala angin punya orang. Macam salah orang lain tapi lepaskan kat customer. Aku customer tau. Bukan dikira jiran kau masa aku tengah belajar sebab mak ayah aku bayar kau. Bukan free bodoh bodoh mintak kau ajar aku bawak kereta.

Lepas je dia cakap nak tampar aku tu terus dia suruh aku keluar parking and berhenti. Dia suruh aku tengok cara orang lain parking. Masa tu sikit pun mood aku dah takda. Hilang. Ada lah dalam 20minit aku duduk situ terus dia tanya ain nak belajar lagi tak? Dalam hati terus aku mencarut carut tapi mulut cakap taknak. Dengan suara mendatar. Dia dah boleh faham dah aku kenapa. Terus dia cakap kalau camtu jom balik lah. Masa dalam perjalanan balik sikit pun aku tak cakap. Aku diam membisu je layan perasaan sendiri. Dia borak lah dengan akak tu kat depan. Biasa aku pun borak borak dengan dia. Cerita itu ini sebab nak layan dia kan. Tapi kali ni tak. Aku malas dah. Pedih hati aku. Kali ni betul betul pedih bila orang luar cakap kau macam macam. Dan sampai masa kau dah tak boleh terima. Dalam perjalanan tu dia ada cakap pasal duit. Haa ni satu tabiat dia aku tak suka. Suka ungkit cerita pasal customer lain bayar tak bayar. Tapi tadi dia cakap saya tak suka nak cas murah murah. Ni dah kira murah lah ni rm1400. Kereta rosak nanti siapa nak bayar. Nak cari duit mana. Minyak lagi. Aku diam je. Lantak dia lah kan nak merepek apa. Sampai je depan rumah masa tu ayah ada kat luar tengah angkat kain. Ayah pun perasan muka aku masam je.  So dia tanya kau kenapa kak? Kena marah ke? Muka masam je ni. Aku jawab acuh tak acuh je. Sampai lah aku call mak. Aku cakap benda sebenarnya. Dan mak aku pun tak sangka perangai cik kasturi tu macam tu.

Jadi aku ingatkan jangan salah pilih agent ya masa nak ambik lesen. Dah salah langkah cam aku susah nak tukar agent. Tapi tak kira nak tukar jugak! Oh ya jangan lah ambik agent perempuan. Sebab perempuan ni kalau nak marah kes rumahtangga pun lepaskan kat orang. Tapi agent aku ni aku tak tahu lah apa masalah dia. Takkan period lagi dah tua tua. Aku syak dia dah putus haid. Mampos lah sana. Aku nak tukar agent. Ni kali terakhir lah aku belajar dengan dia. Memang kali terakhir! Haram family aku kalau berurusan dengan dia lagi. Sumpah rasa hina bila kena macam ni.

Tuesday, 10 February 2015

Chinese at surfine hitech driving school

Assalammualaikum

Hello freaks! Has been long time no update. Missing my blog so much! Actually aku nak update. Banyak je perkara yang mencanak dalam otak ni kalau nak simpan buat apa kan. But yeah got no time to update. Boleh lah dikatakan diri ni busy lah sangat. Hahahaha! Apa ni pendahuluan pun da boring. Halamak dah lah cerita takda kena mengena dengan tajuk. Kau boleh sabar tak?! Hahaha nak aku cerita sabar k sabar.

Panjang nak cerita ni. Nak aku cerita panjang ke pendek? Meh aku pendekkan lah kan sebab kalau aku bebel panjang panjang tapi otak kau tak cerna apa yang aku nak cerita macam tak guna lah kan. I gonna make my shitty story to short make sure you guys boleh cerna apa yang aku nak bebel ni. Ni boleh dikatakan gossip atau pun sekadar hiburan untuk aku lah kan. Takda kena mengena dengan mak kau keluarga kau atau sesiapa je kecuali seorang mamat chinese yang bakal aku bualkan kejap lagi. Hengko dengar mamat chinese je mula lah bergetar vagina yedok yang perempuan perempuan ni. Hahaha calm your tits baby! Sebenarnya puting aku pun tak terjaga lagi nak suruh calm puting korang. Hahaha dengar dulu ah apa aku nak cerita. Dah ada unsur lucah tak baik betul mengotorkan otak suci korang. Aku jadi diri aku. Buat apa nak jadi fake kan. Hahaha so here the story.

Alkisahnya begini, hari isnin hari tu, semalam lah kan, aku kena pergi surfine driving school ni kekonon nak thumbprint. Aku pun tak berapa nak paham dengan sistem sekarang nak ambik lesen pun banyak cekadak. So lepas thumbprint tu aku pun tak tahu nak buat apa. Dah agent aku ni pun satu kau dah tahu hari ni orang test jpj buat tahik je datang sini setakat thumbprint tak boleh belajar baik tak payah yedokk? Yelah litar tak boleh guna katanya sebab orang test jpj. Dah aku kena melangok kat situ kalau satu jam boleh terima lah lagi ni kau bayang kan lah dari pukul 2 sampai pukul 5.30pm woi aku melangok kat situ. Kalau boleh baring tidur ada jugak pekdahnya. So aku pun keluarkan lah earphone aku rembat adik aku punya. Dah tu je yang sempat aku rembat. Aku pun pasang lah earphone pergi apss melOn ni gigih pulak scroll lagu lagu yang terkandung dalam phone aku. Dari korea cina bi jepun semua bangsa ada kecuali tamil. Kau rasa kalau aku dengar lagu tamil? Hahahaha

So 20minit aku dok busy layankan diri dengar lagu semua tetiba aku rasa mcm ada orang datang duduk sebelah aku. So aku pandang cam sekilas jelah tu pun nampak kasut. Dari kasut aku dah tahu ni jantan ah ni mai duduk sebelah aku. So aku buat tak tahu taknampak jelah. Busy dengar lagu scroll scroll timeline twitter sambil mencaruts suruh mamat ni blah. Siapa kenal aku tahu ah apa aku rasa bila ada lelaki datang duduk dekat dengan aku. Awkward ok awkward! Even masa aku sekolah dulu kalau cakap dengan member lelaki pun mana boleh pandang mata. Takut nanti kalau bertentang mata 10saat boleh jatuh cinta. Puii betul! Aku tak tengok pun muka dia lagi masa ni. So aku tweet tweet lah cepat lah blah oi cepat awkward ada mamat sebelah aku. Sebenarnya kerusi tu ada 3. Aku duduk hujung dan tengah kosong. Dan mamat tu pulak duduk hujung yang nun tu. Pastu hati aku ni gedik ah 'ain cuba kau pandang mamat tu. Ala pandang kejap je bukan lama pun' dan aku ni dok dengar cakap hati lalu menoleh sekilas je sampai ternampak muka mamat tu. Lalalalala handsome kau mamat tu. Chinese rupanya. Aku cepat cepat membusykan diri balik. So dari side tudung aku boleh nampak ah mamat chinese ni buat apa. Aku nampak dia keluarkan iphone dia pastu simpan balik. Apa dia check tah. Hahaha tiba tiba pipi aku rasa bahang lain nau rasa dia.

Lepas 20minit dia duduk situ finally dia blah. Thanks god dia dah blah yehuu. Kau jangan nak seronok sangat k masa ni. Aku ingat boleh lah aku tarik nafas lega sebab dia dah blah so rasa selesa ah aku nak buat apa kan. Eh tak jugak! Lepas 10minit camtu dia datang balik dengan powerbank kat tangan dia. Shit why chinese ni datang lagi mashaAllah. Aku pun busykan diri lagi lah kan scroll lagu. Sampai lah main main game semua. Sambil tu mata aku scan scan mamat chinese tu. Kau jangan mengada nak salah faham k yang scan scan tu. Hahaha! Disebabkan haritu aku pakai tudung merah dan  aku ni bila pakai bawal memang jenis kedepan so I bet dia tak nampak yang aku pun gigih scan dia. Hahahaha! Aku nampak lah dia main phone  sambil silangkan kaki dia. Lepas tu tiba tiba aku rasa mcm kerusi aku terkebelakang. Eh mamat chinese ni nak buat hal lah ni. Aku pun secara refleks pergi menoleh ke arah dia dan masa tu dia tunduk gigih nak tarik kerusi. Aku nampak dia senyum sengih. Heleh mesti fikir 'bapak berat perempuan ni siaa'. Siapa suruh kau duduk sebelah aku. Padan muka! Punya lah banyak tempat kosong lain pehal kau nak duduk situ. Haa rasakan! Masa dia tarik balik kerusi tu aku mcm  kesian lah kan kat mamat chinese ni dah ah kurus keding. So aku dengan toleransi angkat sikit bontot. Hahaha. Lama gak kali ni dia duduk situ sambil main main iphone dia dan aku pun sama. Sambil mata masih mengerling dari side tudung sebab gatal nak skodeng mamat chinese tu. Handsome sweet je muka! Alah aku ni kpopers kau hulur jelah mamat yang rambut ala ala kpop muka jambu suci tu haa boleh cair tahu dakkk?! So lepas tu dia pun blah. Tah kenapa kali ni aku rasa macam berat nak lepaskan dia pergi. Aku taknak dia pergi tinggalkan aku. Puii! So aku nampak dia keluar pergi jumpa pakcik chinese jugak. I bet tu mesti agent dia. So aku fikir mesti dia dah nak balik. Halamak sedih betul. Takkan aku nak berlari keluar nak mintak no phone dia kan. Aku ada maruah k. Even nama pun tak tahu. Taknak kena cop perempuan miang! Dan tu jugak aku berdoa harap boleh jumpa dia lagi. Kat tempat yang sama. Nak lagi sweet kat tempat duduk yang sama masa first meet. So aku pun main phone balik dah tak pandang dia. Lepas tu aku pandang balik kat luar tengok kereta agent dia dah takda means dia dah balik. Sedih gila hahahaha

Sebenarnya masa aku tengah scan scan dia tadi tu aku scan dari kaki dulu. Mula mula kasut pastu aku nampak stoking dia. Belang belang haa kau! Sampai lah aku ternampak bulu kaki dia. Halus halus je. Wakakaka! Haip apa ni cerita pasal bulu kaki! Hahaha aku perempuan normal k. Ada 9 nafsu. So patutlah. Mana ah tahu aku berjodoh dengan mamat chinese tu ke kan. Kita bukan tahu jodoh kita dengan siapa. Bukan dia tak boleh convert to islam. Jangan dia convert sebqb nak kahwin je dah lah. So yelah aku harap sangat dapat jumpa dia lagi next time. Mungkin masa belajar ke. Sebab aku pun rasa dia datang hari tu mcm aku jugak nak thumbprint je. Bezanya mungkin dia datang awal dari aku sebab tu balik awal. So aku harap dapat jumpa dia lagi nanti. Amiin yarabalalamiin.

Monday, 12 January 2015

Happy birthday to me lol

Assalamualaikum .

Hi. Hari ni saja je update sebab hahaha takda sebab. 12 january birthday D.O my qtpie. Dah yeh hari ni birrhday aku. Aku harap akan terjadi benda yang baik baik lah kat aku tahun ni. Umur pun makin lama makin naik. Hari ni dah 18. Tak lama lagi dah 81. Tah hidup lagi ke tak lah masa tu. Aku mintak doa kan aku dimurahkan rezeki. Sihat tubuh badan dan dipanjangkan umur. Kita tak tahu kan bila kita mati. Hari ni birthday aku tah tahun depan hidup lagi ke tak masa birthday aku ni. Malas nak cakap banyak. Tahun ni aku tak celebrate birthday aku mcm tahun lepas. Sebab birthday jatuh weekdays. Tahun lepas aku sbut birthday masa birthday kyungsoo. Tahun ni birthday day dia pun weekdays jugak. So tak dapat lah nak celebrate masa birthday aku atau dia. Hahaha cuma nak cakap selamat harijadi kat diri sendiri. Jadi anak yang baik. Taat kepada Allah serta ibu bapa. Solat jangan tinggal. Sentiasa mencuba ubah diri ke arah kebaikan. Walaupun aku minat kpop taoi aku still ada agama. Minat is minat. Takda kena mengena dengan agama aku. Agama aku tetap sama sampai aku mati dan aku percayakan maha pencipta. Akhir kata, lagi sekali HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF. Alhamdulillah dipanjangkan umur.

Wednesday, 31 December 2014

HAPPY NEW YEAR!

Assalamualaikum!

Dah tahun baru pun kan? Masing masing ada azam baru. Aku? Aku takda kot sebab  azam aku yang 2014 ni pun kantoi jugak. Hahahaha! Jadi azam baru aku tu nanti jelah aku fikir kan. Cuma nak cakap. Banyak aku lalui tahun lepas. Ceyy dah tahun lepas padahal baru je 13 minit yang lepas. Hahahahaha. Tahun lepas aku exam spm. Dan sekarang masih menganggur kat rumah dan dalam proses mengambil lesen kereta. Banyak sangat aku lalui sehingga tak terkata lah sebab banyak sangat. Suka duka tangis ketawa. Well semua pernah merasai kan? Dan aku sedang melangkah ke alam lain. Eh kau jangan nak salah sangka pulak. Maksud aku kangkah ke alam remaja. Bukan dunia budak sekolah lagi. Ni kau fikir aku masuk alam mana ni? Alam bunian? Hahahaha gurau je. Kat luar sekarang pung pang pung pang bunyi bunga api. Hahahahahahaha so tu jelah aku nak cakap. Happy new year yalls. Muah cikedd :*